Loading...

Saturday, November 19, 2011

ອາຫານລາວ

ອາຫານລາວ

  • ລາບ
  • ລາບ(Larb)
    ລາບແມ່ນອາຫານຊະນິດໜື່ງທີເປັນອາຫານນິຍົມຂອງຄົນລາວ ເຊີ່ງເຮັດມາຈາກຊີ້ນສັດ ເຊັ່ນ: ຊີ້ນງົວ, ຄວາຍ, ໝູ, ເປັດ, ໄກ່...ນອກຈາກນັ້ນຍັງມີມີສວ່ນປະກອບຫຼາຍໆຢ່າງທີ່ຕົບແຕ່ງໃຫ້ອາຫານມີຄວາມສວຍງາມແລະໜ້າຮັບປະທານ ແລະ ອາຫານປະເພດລາຍຍັງເປັນອາຫານທີ່ເຮັດຕ້ອນຮັບງານລ້ຽງຕ່າງໆເພື່ອໃຫ້ເປັນສິລິມຸງຄຸນແກ່ງານ ໃຫ້ມີໂຊກມີລາບ. ລາບແມ່ນອາຫານຊະນິດໜື່ງທີເປັນອາຫານນິຍົມຂອງຄົນລາວ ເຊີ່ງເຮັດມາຈາກຊີ້ນສັດ ເຊັ່ນ: ຊີ້ນງົວ, ຄວາຍ, ໝູ, ເປັດ, ໄກ່...ນອກຈາກນັ້ນຍັງມີມີສວ່ນປະກອບຫຼາຍໆຢ່າງທີ່ຕົບແຕ່ງໃຫ້ອາຫານມີຄວາມສວຍງາມແລະໜ້າຮັບປະທານ ແລະ ອາຫານປະເພດລາບຍັງເປັນອາຫານທີ່ເຮັດຕ້ອນຮັບງານລ້ຽງຕ່າງໆເພື່ອໃຫ້ເປັນສິລິມຸງຄຸນແກ່ງານ ໃຫ້ມີໂຊກມີລາບ.

    ສ່ວນປະກອບ

    ຊີ້ນງົວ,ຫມູ,ເປັດ,ໄກ່..... ນ້ຳປາແດກ ຫມາກເຜັດ ຜັກຫອມ ແປ້ງນົວ ເຂົ້າຂົ້ວ ຫົວຂ່າ
     
  • ໄສ້ອົ່ວ
  •  
  • ແກງໜໍ່ໄມ້
  • ຕຳໝາກຮຸ່ງ
  • ໜໍ່ຍັດໄສ້
  • ຍຳສະຫຼັດ
  • ແຈ່ວບອງ
  • ໄຄແຜ່ນ
  • ເອາະຫຼາມ

No comments:

Post a Comment